Kaliteli Kablo Seçimi Nasıl Yapılır?

Kaliteli Kablo Almak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
Kaliteli kablo alabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususular bulunmaktadır. Bu >>> kablo hakkındaki hususları kısaca sıralayacak olursak;
• Kablo üzerinde üretici firma bilgisi belirtilmiş olmalıdır.
• Kablo üzerinde tip, kesit değeri ve üretim standardı belirtilmiş olmalıdır.
• Kablo üzerinde 1 metre aralıklarla basılmış metraj değeri, üretici firma, kablo tipi bilgileri bulunmalıdır. 
• Kablo, yalıtkan ortalama ve minimum kalınlık değerleri üretim standardına uygun olmalıdır.
• Kablonun iletken yüzeyinde kararma, çapak, çizik olmamalıdır.


Kablolar, yukarıdaki hususlara ve standartlarda belirtilen özelliklere mutlaka uygun olmalıdır. Özellikle bakır iletkenin, yalıtım malzemesinin ve yangına karşı  güvenli kabloların kalitesi hayati önem taşımaktadır. Aksi halde ciddi tehlikeler ve riskler ortaya çıkacaktır.
Kalitesiz Kablolardaki Ortak Özellik Nedir?
İyi ve kaliteli kablo markası ve fiyatından da anlaşılabilmektedir. Piyasa fiyatlarına göre ucuz satılan kabloların kaliteli olmadığı fiyatlarından bellidir. Her kalitenin uygun bir maliyeti vardır. O nedenle minimum artı eksi fiyat oynamaktadır. Kaliteli kabloların ve markalaşmış kablo firmalarının fiyatları yaklaşık olarak aynıdır. Ancak fiyatların çok altında satılan kablolar kalitesiz malzemelerden üretilebilir. O da kablonun kalitesiz ve standartlara uygun olmadığı anlamına gelmektedir.

Kaliteli Kablo Nasıl Anlaşılır?
Her yerden rastgele kablo alınmamalıdır. Bilinen ve kalite sertifikası olan marka veya iş yerleri seçilmelidir. Günümüz şartlarında teknolojinin nimetlerinden yararlanılıp istediğimiz çeşit ve kalitede her çeşit kabloya anında ulaşabilmekteyiz. Ancak kaliteli kablo arayışındaysanız ilk kriteriniz ne olursa olsun kaliteli kablo üretimi yapan firma olmasına dikkat etmeniz olacaktır.

Kaliteli kablo ürünleri üreten ve satışını yapan, müşteri memnuniyetini ön planda tutan Moon Elektronik kalitesindeki firmalar her zaman ve her açıdan sizi memnun ederler.

_____________
Türkiye'nin Kablo ve Kablo Ekipmanları Satış Merkezi 

Moon Elektronik --> www.moonelektronik.com.tr

Yorumlar